Zoosk


Gå inn på Zoosk, en online datingside og mobilapp som lover brukervennlighet og praktisk i singelverdenen. Med verden mener vi det – med 40 millioner brukere i over 80 land, gjør Zoosk internasjonal dating mer oppnåelig uten å gjøre alt om å koble seg opp i et annet land.

I stedet for å fylle ut lange og kjedelige spørreskjemaer om deg selv og din ideelle match, tar den ganske enkelt nettprofilene fra de sosiale mediekontoene du allerede har opprettet og integrerer sømløst informasjonen din i Zoosk-kontoen din. Faktisk startet Zoosk som en av de første Facebook-appene da den sosiale medieplattformen begynte å åpne seg for flere brukere tilbake i desember 2007.

Hvem er på Zoosk?

Datingtjenesten har gjort det veldig enkelt å starte en profil, møte andre brukere og kaste et bredt nett for potensielle matcher. De nevnte 40 millioner medlemmene i over 80 land pluss støtte på 25 språk gjør det praktisk å finne noen spesielle i et annet land, hvis du er på ferie, eller hvis du ønsker å date på morsmålet ditt uansett hvor du er.

Den primære demografien for Zoosk er delt 48 prosent mannlig identifikasjon til 52 prosent kvinnelig identifikasjon (kjønnsalternativene er bare de to), med gjennomsnittsalderen på henholdsvis 27 og 24. Det er ganske sjeldent at en datingside har en nesten jevn fordeling mellom menn og kvinner (de fleste har et overveldende flertall av mannlige brukere), noe som gjør Zoosk til en flott datingside for kvinner som vil ha mange alternativer. Det er også homofil, lesbisk og queer-vennlig med et bredt spekter av etnisiteter, religioner og bakgrunner – avhengig av regionen. Det er ingen alternativer for åpne, polyamorøse eller ikke-monogame forhold, men Zoosk ser ut til at de kan fri til denne demografien for fremtiden.

Men den imponerende brukerbasen må tas med en klype salt: Døde eller falske profiler ser ut til å utgjøre en anstendig del av de 40 millioner. Til tross for det har Zoosk en enorm samling suksesshistorier (pluss søte bilder!), og hvis personen du drømmer om ikke sender deg en melding, bare si til deg selv at det sannsynligvis er fordi de ikke har logget på på to år.

Hvordan det fungerer

Zoosk bruker en proprietær “Behavioral Matchmaking”-motor og algoritme som gir brukerne bedre samsvar gjennom handlingene deres. Den tar hensyn til hvem du liker, sender meldinger og blunker til, slik at du ikke trenger å fylle ut en lang rekke spørsmål for å finne ut hvem du kan like og hvem som kan like deg tilbake. I tillegg betyr dette flere forslag til treff som du faktisk er interessert i, selv om du ikke har noen anelse om hvordan du skal svare på hva din “type” er i et spørreskjema.

Grunnleggende:

 • Superenkelt oppsett
 • Ingen lange spørreskjemaer
 • Verifiserte profiler
 • Intuitivt og moderne design
 • Millioner av brukere å matche med
 • Fyrstikker kan utvides eller foredles etter smak
 • Last opp bilder

La oss komme i gang

Det er relativt enkelt å opprette en profil, spesielt hvis du allerede har en Google- eller Facebook-konto. Bare logg på en av de eksisterende internettkontoene, og tjenesten vil be deg svare på noen grunnleggende spørsmål om kjønn og partnerpreferanse, fødselsdag og postnummer. Siden ber deg deretter opprette et passord for å logge på, men det er mindre viktig fordi du alltid kan logge på med Google- eller Facebook-kontoen din.

Du blir deretter spurt om din kroppstype, om du har barn, ditt høyeste utdanningsnivå og etnisitet. Dette følges opp med høyden din, religionen din og hvorvidt du er røyker eller ikke. Og det er det. Profilbildet ditt lastes deretter opp fra Google- eller Facebook-kontoen din. Å lage en profil er veldig enkelt og tar bare omtrent et minutt eller så, spesielt når du sammenligner det med nettsteder som EliteSingles, som har en ganske robust registreringsprosess.

Du kan avgrense profilen din senere med flere bilder, en kort biografi eller “historie”, detaljer om din perfekte match og ideelle date. Datingsiden samler dine interesser og likes fra Facebook og fyller dem i hele profilen din.

Nøkkelegenskaper

Hvis du føler deg utålmodig, setter “Boost”-funksjonen profilen din i sentrum for alle brukere i området ditt for å øke visningene dine (og forhåpentligvis dine treff). Men det er ikke gratis å tiltrekke seg flere øyne – hver enkelt koster 100 Zoosk-mynter, som vil bli dekket i dybden senere.

Zoosk har også en «Carousel»-funksjon som gir deg en rask titt på profiler på en Tinder-aktig måte. Du får ikke sjansen til å bla gjennom flere bilder eller lese profilene deres, men må i stedet like eller mislike folk uten mål til du går tom for brukere.

Det ser ut til at det er viktigere å begynne å bruke datingappen i stedet for å bli motløs med så mange spørsmål om din personlighet eller livsstil. Algoritmen vil lære alt om deg og hva du liker og ikke liker mens du bruker appen. Men siden det er så praktisk å opprette en profil, virker det også veldig enkelt å utnytte den og bombardere datingsiden med spammy-kontoer og til og med merkevarer. Heldigvis finnes det et profilverifiseringssystem som hjelper ekte brukere – som er angitt med en grønn hake – med å luke ut de som ikke er så ekte.

Verifisering er der, men det er mange tvilsomme profiler

Profilbekreftelse er like enkelt som å sette opp en faktisk profil. Den vil be deg om tre måter å bekrefte kontoen din på, ved hjelp av bilde, telefonnummer eller Twitter-konto. Hvis du velger bildebekreftelse, vil appen gi deg noen få instruksjoner.

Først må du holde smarttelefonen på en armlengdes avstand og trykke på opptak når du blir bedt om det. Det er ikke så enkelt som å ta en selfie, men Zoosk vil vite om du er en faktisk person som holder en telefon og ikke bare plasserer et bilde foran kameraet. Siden vil da be deg om å snu hodet til høyre og deretter til venstre, som om du tar et mugshot. Bildet ditt sendes deretter til administratorer, som vil sørge for at “videoen” din stemmer overens med den på profilen din. Selv om det tar litt tid, kan du nå være rolig og vite at kampene dine er ekte (eller i det minste bekreftet) når du ser det grønne merket på bildet deres.

Beste datingsidene i Norge
 1. Meet & Flirt - Møt interessante mennesker i ditt område
 2. Academic Singles - Finn velutdannede single i nærheten
 3. Be2 - Møt ekte single med seriøse hensikter
 4. C-Date - Treff single med lyst på spenning og moro
 5. Singles 50 - Den eksklusive datingsiden for single i moden alder

Til tross for denne offisielle prosessen, møtte jeg fortsatt en rekke tvilsomme profiler i hele Zoosk. Med tanke på at det er veldig enkelt å opprette en, kan hvem som helst (og jeg mener hvem som helst) potensielt opprette en falsk profil hvis de har en Google- eller Facebook-konto. Og på den måten er nettdatingtjenesten veldig lett å spamme folk med lyssky og falske brukere som annonserer for gratis sex hvis du følger en lenke til en annen nettside eller datingapp.

Det er lett å lokke noen med en attraktiv profil og deretter slå dem opp med spam for en annen tjeneste. Den grønne sjekkbekreftelsen kommer godt med i slike situasjoner, men det kan være vanskelig å bla gjennom alle kontoene for å finne dem. I løpet av ett minutt etter å ha opprettet en ny profil, fikk jeg meldinger åtte ganger fra folk som så ut til å ikke være ekte. De fleste av dem så rett og slett på den nye profilen min, men noen ønsket å møtes eller sendte en generisk melding for å få svar. RØD. FLAGG.

Hvis ikke spamkontoer, er tilsynelatende inaktive brukere en annen veisperring du kan støte på. Det er sant at du teknisk sett kan unngå de potensielt uredelige ved å se etter et grønt merke, men det betyr ikke at spamkontoene vil ignorere deg. Bare ignorer det skumle “Vil du møte?” forespørsler fra tilfeldige og hold øynene på premien – og kanskje slå av e-postvarsler.

Av de 11 meldingene og varslene jeg mottok i løpet av min vurderingsperiode, var det vanskelig å si hvilke som var ekte og hvilke som ikke var det. Men ikke la de falske profilene få deg ned: Det er fortsatt en rekke ekte mennesker på Zoosk som er glade for å matche deg.

Utformingen av nettstedet og appen er ganske moderne, da de begge legger vekt på engasjement og interaksjon. Faktisk er det første du gjør etter at du har opprettet en konto å begynne å “like” folk, slik at algoritmen kan få en følelse av preferansene dine.

Du kan enten like noen med et smilefjes, som indikerer vennskap, eller du kan like noen med et hjerte, som indikerer kjærlighet. Det er ingen “misliker” eller “pass”-alternativer i hoveddelen av online matching, så hvis du ikke vil blande deg med en profil, lar du det være.

Avgrens kampene dine

Zoosk lar deg kaste så bredt eller så lite nett du vil, med preferanser som du kan utvide eller avgrense. Du har sjansen til å matche folk avhengig av deres plassering mellom tre miles til 100, mens standardinnstillingen er “auto-valgt”. Du kan også velge aldersområdet for kampene dine – hvor som helst mellom 20 og 93 år.

Du kan også gå litt dypere med innstillinger for høyde, religion, forholdshistorie, kroppstype, barn, etnisitet, utdanning og røyking, alt i blandingen for å justere eller la være. Selv om du har de mest kresne spesifikasjonene, har plattformen noen i tankene for deg.

Er Zoosk verdt medlemsprisen?

Jeg mener, et betalt medlemskap kreves for å snakke med hvem som helst. Med en grunnleggende konto kan du bare bla gjennom og like andre brukere. Hvis du vil lese eller sende meldinger, må du betale for det. Mens andre nettsteder som OkCupid, Tinder og Bumble har et robust gratis alternativ som lar deg lese, sende og motta meldinger, gjør ikke Zoosk det. Det føles som om det er alt for mange useriøse profiler til å kreve at brukere betaler for å gjøre noe.

Prisene er på nivå med andre datingsider, og det er litt lettere å navigere. Du vet også at hvis du mottar en legitim melding fra en ekte bruker, kan du også sende et svar tilbake til dem. Når vi snakkar om det…

Hvordan er meldingene på Zoosk?

Meldingssystemet er ganske imponerende. Hvis du skal betale for en tjeneste, må noe føles som det er verdt det. Du kan sende meldinger innenfor hvert profilkort, slik at du ikke trenger å forlate siden for å laste inn et nytt for å sende et.

Datingsiden har til og med noen få hermetiske “isbrytere”, så du trenger ikke å finne på noe som er vittig eller smart. Du kan spørre ting som «Hvordan er torsdagen din?», «Hva studerte du på college?» eller «Liker du å gå i kirken hver søndag?» Isbryterne er generiske, men noen ganger egnet for profilen, slik som kirkespørsmålet er for noen som er religiøse, mens høyskolespørsmålet er for noen som er uteksaminert fra college. Det er en god måte å si noe på, hvis du ikke kommer på noe med en gang.

Med en premium-konto på lavere nivå kan du bare sende og motta så mange meldinger til du må samle opp mer penger. Zoosk gjør disse “mikrotransaksjonene” søte, med kjøp av “mynter” i appen, noe som er frustrerende med tanke på at du må bruke mer penger etter å ha betalt for et abonnement.

For å konkludere

Zoosk har en flott datingplattform med et rent design som gjør siden veldig enkel å bruke og samhandle med andre medlemmer på nettsiden og appen. Men det er bare så mange tilsynelatende inaktive profiler at det kan føles som om du prøver å komme deg ut av en by i The Walking Dead.

Med sine 40 millioner medlemmer i over 80 land, er det vanskelig å tyde falske brukere fra de virkelige, selv om vi har store forhåpninger om at bekreftelsessystemet kan fungere for å bekjempe dette.

Prisstrukturen er på nivå med andre datingsider, men ikke konkurransedyktig nok med tanke på alle feilene, spesielt når det kommer til “mikrotransaksjoner” og myntsystem. Selv om det er fornuftig å betale for oppgraderinger for “freemium”-spill som Clash Royale, Pocket Frogs og The Simpsons: Tapped Out, gir det bare ikke alltid mening for en datingside – spesielt en som i hovedsak får brukere til å betale for å luke gjennom tonnevis av tilsynelatende tvilsomme profiler.

Samlet sett koker hvert problem med plattformen ned til hvem som er på den andre siden av profilen. Selv om navigasjonen er ren og enkel, er opplevelsen det bare ikke. Det er frustrerende at det er mer fornuftig å bare henvende seg til faktiske mennesker du finner attraktive i den virkelige verden.

Men hvis du er over andre datingapper som OkCupid, Tinder, Bumble, Plenty of Fish, Hinge, eHarmony og Match, så kanskje du kanskje finner den spesielle personen på Zoosk. Hver datingapp har sin rimelige andel av problemer med falske og inaktive brukere – det virker bare (i denne forfatterens erfaring) som om de er mer utbredt her. Men på grunn av dens brukervennlighet, intuitive design og pick-up-and-go-stil, har den noen besparelser som kan være verdt det for noen single.

Bedre alternativer til Zoosk
 1. Meet & Flirt - Møt interessante mennesker i ditt område
 2. Academic Singles - Finn velutdannede single i nærheten
 3. Be2 - Møt ekte single med seriøse hensikter
 4. C-Date - Treff single med lyst på spenning og moro
 5. Singles 50 - Den eksklusive datingsiden for single i moden alder

Besøk Zoosk

Leave a Comment

Din rangering

Your email address will not be published. Required fields are marked *